lördag 22 januari 2011

Självständighetspartiet har större stöd än regeringspartierna tillsammans


I en ny opinionsundersökning på Island visar det sig att Självständighetspartiet får 43,4 % av rösterna men regeringspartierna S och VG får 42,3 % tillsammans. Centern får 11,8 % och tillsammans med Självständighetspartiet skulle dessa två partier får 55,2 % och kunna bilda en regering ifall det skulle bli val i dag.

Även om det inte var många som frågades och en stor andel inte ville uppge sina partisympatier pekar undersökningen på vart de politiska vindarna blåser på Island idag.

Jag tror att det är många som väntar på att Socialdemokraterna och VänsterGröna avgår och att nyval utlyses. Regeringen  skryter med att vara en välfärdsregering enligt nordisk modell men har rivit ned välfärdssystemet på Island och försämrat livet för arbetande människor, äldre och sjuka. Samtidigt har den fördyrat administrationen och håller på med flumprojekt istället för att hjälpa folket. Den har rest försvarsmurar runt människor inom finanssektorn som är i kast med rättvisan innan domstolarna fått möjligheten att säga sitt. Dessutom envisas ministrarna med att försöka tvinga på skattebetalarna de olagliga Icesave-kraven från UK och Holland som skulle kunna göra Island bankrutt. Inte att undra att väljarna vänder en sådan politik ryggen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar