onsdag 31 oktober 2012

Nu kan EU börja trakassera Island och Färöarna på riktigt!

Representant från Cypern som nu innehar ordförandeskapet
i EU-rådet samt Europaparlamentets president signerar lagen
som ger Maria Damanaki rätt att försätta Island och Färöarna
i handelsblockad, landnings- och hamnförbud i EUs hamnar.
Glöm raka gurkur, snuskrig, mutor och andra skandaler. EU är på krigsstigen och skall snart inleda en handelsblockad mot sin EES samarbetspart ISLAND.

Dessa byråkrater kan inget annat än tillgripa våld för att tvinga både Island och Färöarna att sluta fiska makrill i sina egna fiskezoner. 

Sådär som om EU ägde privat all fisk som råkar simma nära de två öarna i Atlanten.

Detta är naturligtvis en krigsförklaring. Som grundar sig på lögner.

Som att "staten" som skall anfalla säger sig göra det för att "skydda makrillbeståndet!" Maken till lögn har inte hörts i tusen år.

EU vet ju inte ens om hur stor makrillstammen är. Det Internationella Havsrådet baserar sina siffror på gamla mätningar. Men Islänningarna och Färöingarna vet hur stor makrillstammen är efter sommarens nyaste mätningar. De har koll på sina fiskar så de behöver vare sig överfiska eller kasta upp mot 4ggr den fångst båtarna kommer med i hamnen som EUs fiskeflotta gör. Och på Island och Färöarna råder fri marknad till skillnad från SovjetEU som lägger ned stora summor skattepengar på att köpa färsk fisk på fiskemarknaderna för att upprätthålla ett högre pris än vad kunderna vill betala. Vad som görs med den fisken? Gissa. Den körs till tippen och bränns.

Enligt Maria Damanaki fiskeminister i kommissionen kan så mycket som upp mot 91% av fiskebestånden i EUs fiskevatten försvinna inom 10 år på grund av EUs överfiske!!!!! Det är resultatet av hur fiskarnas beskyddare EU gör själv. Så vart ska då alla stora spanska och franska trålare segla efter fisk?

Europaparlamentsledamoten Christofer Fjellner var den som avslöjade EUs fiffel med uppköp av färsk fisk för att kasta på tippen. Han skrev på sin blog:

1. EU måste omedelbart upphöra med bidrag till löner, priser och bränsle inom fiskenäringen.
2. Ett omedelbart förbud mot att kasta upp mot 80% av fångsten tillbaks död i havet.
3. Nedläggning av det sjuka system som tvingar skattebetalare att betala för köp på färsk fisk som sedan kastas på tippen bara för att upprätthålla ett högre pris till konsumenten.

Sverige får säga skarpt ifrån och stötta sina nordiska grannar i kampen David mot Goliat!
Kanske kan svenska flygvapnet användas för att stoppa EUs rånfiske i Europa och utanför Väst-Afrika?


söndag 28 oktober 2012

Sossarna på Island luras - snart får de hela befolkning emot sig

Islands statsminister grattar det kvinnliga landslaget i fotboll
efter segern över Ukraina. Island deltar i slutkampen i Sverige
nästa år. Bilden har åkt runt på Internet bl.a. på facebook.

Det har varit väldigt märkligt att följa debatten om reformarbetet på Islands konstitution. Islands statsminister Johanna Sigurdardottir bröt landets konstitution när regeringen inte lyckades hålla lagliga val till den så kallade "konstitutionsparlamentet" och Högsta domstolen ogiltigförklarade kandidaternas mandat. Då utsåg Alltingis majoritet samma personer till "konstitutionsrådet" tvärt emot Högsta domstolens utlåtande.

Nu har det s.k. "rådet" lagt fram sitt förslag till en helt ny konstitution för Island varpå Islands konstitution från 1994 när republiken utlystes skall skrotas.

Sosseregeringen tänker köra den nya konstitutionen med express fart genom Alltingi, vars ledamöter var hindrade från att diskutera innehållet i rådets förslag tidigare. Men nu får de diskutera med en ny begränsande rutin i Alltingi om att inte få tala hur länge som helst.

Johanna Sigurdardottir utlyser sig själv som Islands stora frihetskämpe, t.o.m. större än landets kämpe för Islands oberoende Jon Sigurdsson. Men den riktiga anledningen för att pressa förslaget genom Alltingi är att den nya konstitutionen har anpassats till EU för att påskynda Islands ansökningsprocess till Unionen. Men om detta låtsas regeringen som ingenting och själv påstår Johanna att en utredningskommitté hos Alltingi har till uppgift att ändra konstitutionen inför EU-ansökningen.

Debatten rasar om innehållet i rådets förslag eftersom det inte överensstämmer med vad riksmötet 2010 kom fram till. Rådet har helt enkelt ändrat resultatet och lagt in egna paragrafer som tillåter Alltingi att överlåta landets suveränitet (till EU) utan att folket får säga sitt. På samma sätt har man infört paragraf för begränsning af folkomröstningar så islänningarna inte får rösta i finansiella frågor eller nationella avtal med utlandet (läses EU). Hade den paragrafen funnits i nuvarande konstitution så skulle folkomröstningarna om Icesave inte varit möjliga.

2/3 delar av folket på Island motsätter sig medlemskap i EU. Sossevänstergröna regeringen fruktar detta och väljer därför att försöka luras.

Risken är när gemene man uppfattar detta att då blir det ett stort ramaskri och sossarna går ett historiskt nederlag till mötes i valet nästa vår.