torsdag 5 april 2012


Glad Påsk önskar jag alla i när och fjärran! 

Fisknäringen revolterar mot regeringens planer på förstatligande



Morgunbladet har intervjuat representanter för sjömännen, fiskfabriker och andra involverade i fiskindustrin. Överallt är det samma svar: Regeringens planer på förstatligande av fisknäringen innebär döden för Islands fiskindustri. I decennier har denna industri skapat exportinkomster som Island varit beroende av till upp mot 80 %. I dag tack vare växande turism og aluminium smältverk har beroendet av fisknäringen minskat till mellan 40 - 50 % av exportinkomsterna. Man skulle kunna tro att denna ofantligt sovjetiskt socialist/kommunist tänkande sosse rödgröna soppa till regering vill slakta Island som ett lamm till påsk.

Socialdemokraterna och vänstergröna har majoriteten på Alltingi och två gånger har Högsta domstolen utfärdat certifikat att denna majoritet brutit mot konstitutionen. Men tyvärr finns det inget än så länge utom allmänna val som kan kicka dessa dårar från makten. De använder makten i bästa mafiosostil, attackerar sina politiska fiender och ställer inför riksrätt, blåser Alltingi på sitt jobb med ändringar i konstitutionen och lurar hemmen angående skuldsanering efter bankkraschen. Regeringen har hjälpt finansbovar och storsvindlare att komma lindrigt undan att man nu inte glömmer Icesave som regeringen försökte två gånger lura på Islänningarna att betala. Hade man gått på den minan vore Island inte bättre ställt än Grekland idag, dvs. bankrutt. Tack vare Islands speciella åklagare håller en del ut av ekobrottslingarna att ställas inför rätta och förhoppningsvis kommer den långdragna sega rättvisan ändå att nå fram till slut.

Sossar och vänster gröna må säga vad de vill men nya avgifter är ingenting annat än nya skatter på näringen. Således är en ny avgift för fiske en skatt som kommer att döda många små fisksamhällen runt Islandskusten som är till 100 % beroende på de lokala fiskbåtarnas fiske för sin överlevnad. Till och med bankerna har skickat uttalanden angående regeringsutspelet och varnar för att bankerna kommer att ta en stor smäll när näringen bryter ihop om förslaget på förstatligande av näringen går igenom.

Regeringen går i Lenins spår som skattade ryska bönder till döds efter revolutionen. Hur mycket stryk ska det isländska folket få stå ut med när sådana päron till politiker styr på ön?

Tvijj - bort med dessa kroniska konstitutionsförbrytare ut ur Alltingi!!!

söndag 1 april 2012

Islands regering vill förstatliga fisknäringen

Framsidan på fisknäringens (LIU) broschyr om
den isländska fisknäringen
Islands regering fortsätter jävlas med det egna folket. Som om det inte räckte med alla otaliga nya skatter som försatt många i konkurs då vill sosserödgröna regeringen fortsätta pina folket och konfiskera dess egendomar. Det nyaste i raden är ett nytt förslag till förstatligande av hela Islands fisknäring.

Isländska fisknäringsorganisationen LIU har räknat ut att går förslaget igenom betyder det 70% ny skatt på fisknäringens vinster. Det betyder i princip att hela fiskindustrin på Islands förstatligas med masskonkurser till följd.

Modellen är att staten ska ta pengarna och därmed inkomsterna från lokala företag och små fisksamhällen och sen påstås det att pengarna ska delas ut enligt politiska beslut hos regeringen. Tydligare modell lär nog inte ens finnas i Kina eller Nord-Korea. Gamla Sovjet släng dig i väggen.

Island förebild utanför EU