lördag 11 februari 2012

Ännu ett nytt parti bildas på Island

Visst måste vissa nya partiers politik likna konkursdrabbade bolag där firman återföds med ett nytt namn och organisationsnummer. Nu har politiker från "rörelsen" som bildades för 3 år sedan i den s.k. "köksredskapsrevolutionen" tillsammans med några vilsegångna politiker bl. a. från det s.k. "konstitutionsrådet" bestämt sig för att bilda ett nytt parti till helgen. Arbetsnamn är Bredfronten. Program är ej klart förutom att man skall organisera sig på samma sätt som socialdemokratiska partiet dvs. öppna för föreningar av olika slag.

Man undrar hur all denna politiska röra är en början till ett nytt politiskt landskap på Island eller om det är bara virrpannor som Jon GNarr som söker lyckan för egen vinning och fullständigt struntar i väljarna.

Både GNarren och den nya "bredfronten" har dock en sak gemensamt: de skall stödja socialdemokraterna i viktiga frågor.

Varför går de inte bara direkt med i S istället?

fredag 10 februari 2012

Över hälften vill avbryta Alltingi och utlysa extra val

Majoriteten av islänningarna har tröttnat på den
socialdemokratiska regeringen
I en ny opinionsundersökning hos TV2 och Nyhetstidningen på Island framgår att 56 % av de frågade vill att Alltingi bryter parlamentssessionen och utlyser extra val. 44 % vill att regeringen får sitta kvar tills nästa år när mandatperioden är slut.

Hela 20 % av väljarna till den sittande socialdemokratiska vänster-gröna regeringen vill få den bort redan i dag. Samma vill väljare till oppositionen, över 80 % av medlemmar som röstar på Självständighetspartiet vill få nyval, 75 % av väljare till "rörelsen" och ca 75 % av Centerns väljare vill få regering bort och hålla extra val.

Hela 60 % i åldern 18-49 år vill ha val nu.

Ingen behöver bli förvånad över detta resultat. Den isländska socialdemokratin har inte haft någonting annat att komma med än att höja skatter, skära ned välfärden och skuldsätta landet med lånade pengar utomlands för att kasta pengarna i korrumperade finansfonder och bolag. Isländska hushåll har dränerats på ägor de senaste tre åren och arbetslöshet och fattigdom breder ut sig.

Det enda som intresserar S på Island är att ta in landet i EU och införa euro. Över 65 % av islänningarna är emot. Regeringsodugliga regeringen på Island gjorde alla en tjänst om den avgår omedelbart.

SOLIDARITET - Lilja Mosesdottir bildar ett nytt parti på Island

Lilja Mosesdottir tidigare VG 
Parlamentsledamoten Lilja Mosesdottir som lämnade den Vänster Gröna parlamentsgruppen har nu aviserat bildande av ett nytt politiskt parti Solidaritet. Solidaritet är tänkt som ett nytt, färskt parti med nya arbetsmetoder för att säkra leveranser på givna vallöften (många väljare på Island anser sig svikna av sina partier som ex. Vänster Gröna när partiet stöder socialdemokraternas  EU linje i regeringsställning trots att VG lovat sina väljare att hålla Island utanför EU).

Partiet har fått bokstaven C vilket Lilja skämtsamt sa på en presskonferens att betyder det c-vitamin nationen behöver i dessa kristider.

På partiprogrammet står hushållens ekonomiska situation högt upp på agendan.

Enligt en färsk opinionsundersökning får Solidaritet över 21 % av rösterna om det blir val i dag och blir då Islands näst största parti efter Självständighetspartiet.

söndag 5 februari 2012

Sämre framtid väntar Islänningarna som luras rösta på "Bättre framtid"

GNarren vill likna en diktator
GNarren som alien i en tv- intervju
GNarren som dragqueen
Filmprojektet om skådespelaren som blev borgmästare ska utvecklas till film no 2: skådisen som blev minister. Tillsammans med misslyckade politiker på vänsterkanten som Gudmundur Steingrimsson har herrarna aviserat ett nytt parti som döpts till "Bättre" framtid.

Invånarna i Reykjavik som var dumma nog att låta sig narras förra valet och röstade på "Bästa" partiet har fått känna riktigt på dårarnas verklighet. Staden har höjt alla avgifter motsvarande drygt en månadslön för en familj på fem personer årligen. Dessa avgifter är dagistaxor, sophämtning, kommunalskatt, tomtavgifter m.m.

"Partiet"har aviserat sin enda sakfråga i förväg: Partiet skall rösta mot en misstroendevotering mot den sittande socialdemokratiska regeringen. Altså är "Bättre" framtid på Island enligt dessa virrpannor att Islänningarna sitter kvar med Islands sämsta regering i historien. Den regering som har förorsakat en folkutvandring större än den som skedde i den stora depressionen på trettiotalet. Går folk på samma bluff för andra gången blir de enda som får bättre framtid GNarrarna själva som då kan leva fint på folkets bekostnad.