tisdag 10 maj 2011

De röda vill se Islands tidigare statsminister i fängelse för brott som inte finns och ej går att styrka.

Det politiska mörkret lägger sig nattsvart över det tidigare demokratiska Island. Sanningen förfaller och de rättrognas ideologi förvandlar individen till en siffra i systemet som låter humanismen försvinna bakom siffrorna.

I förra veckan stiftade Althingi en retroaktiv lag som ålägger tillsatta domare i den s.k. Landsdomstolen att fortsätta arbetet i domstolen trots att deras mandat utgått eller de ska gå i pension. Därmed ändrar Allthingi för andra gången spelreglerna retroaktivt angående domstolen.

Detta är en märklig saga. Socialdemokraterna tillsammans med de vänstergröna använder sin parlamentariska majoritet för att rigga upp en domstol som aldrig tidigare använts, de tillsätter både åklagare och domare samt sätter upp arbetsreglerna för domstolen. Borde vara en lätt match att döma Geir Haarde, Islands tidigare statsminister, med vänster hand enligt högra handens bluffåtal.

Självständighetspartiets ledamöter i parlamentet protesterade högljutt men vad gagnar det när vänsterröran håller på och omvandlar statsskicket från demokrati till tyranni i statsministerns händer.

 Enda meningen med att straffa mannen som hårdast kämpade för att rädda Island från total ekonomisk kollaps är att tillfredsställa vänsterns hämndbegär och likt forna tribuners krigare komma hem till stammen med sitt byte.

"Titta på oss den store segraren! Vi har tillfångatagit världens största bov - han som startade finanskrisen! Nu firar vi segern och sen låter vi honom svälta och glömmas i jorden." Klart att denna bravad är ägnat åt att leda bort uppmärksamheten mot den egna korruptionen och sveket mot befolkningen att inte fängsla och stämma skalbolagsdirektörerna som plundrade bankerna inifrån. Eller exempelvis att inte kunna hålla allmänna val utan att bryta mot konstitutionen. Själva statsministern som satte lag om jämställdhet när hon var jämställdhetsminister i samma regering som Geir Harde, blev landets första statsminister som bröt mot lagen.

Numera råder det inte bara fullt krig mellan regeringen och folket där regeringen fått ge vika inför opinionen som exempelvis i Icesave.  Regeringen försöker isolera Islands president genom att upphöra med all kommunikation med presidenten förutom skriftlig formalia. Presidenten ligger under dagliga attacker från regeringen som nagelfar varje andetag hos presidenten och söker vägar att få honom bort ur ämbetet. Men Islands president har inte gjort något olagligt - men att bryta mot lagen upprepar regeringen fortare med varje dag som går.

Sovjet Islands svarta sol skiner och fryser banden mellan människor. Det är så det ska vara för att härskarna kan må bra. Det är bara att slakta Geir Haarde - då löses alla finansproblem och världen kan börja le igen.