söndag 28 april 2013

Socialdemokraterna halveras på Island. Väljarna flyr vänstern efter 4 års vanstyre.

Bjarni Benediktsson, ordförande Självständighetspartiet och
Sigmundur David Gunnlaugsson, ordförande Framstegspartiet
har all anledning att vara glada med 38 riksdagsledamöter av
Alltingis 63 ledamöter. Det är en trygg majoritet.

Valet på Island är över. Socialdemokraters och Vänster grönas största nederlag i modern historia. Tillsammans förlorade de knappt 28 % av väljarkåren som i stället röstade in Självständighetspartiet och Centern med en god marginal att leda Island de kommande åren. Två mindre partier tog sig över 5% spärren: Ljus framtid med 8,2% och Pirater med 5,1% av rösterna kommer in på Alltinget.

Detta är en revolt mot den sittande regeringen som försökte gå EU:s väg att lösa krisen genom politiska handlingar där skattebetalarna skulle stå för bankernas svindlande affärer. Men det isländska folket sa bestämt nej. Två gånger försökte regeringen trampa ned folket men med presidentens hjälp kunde man använda sig av en konstitutionell paragraf som ger presidenten som sista utväg makten att hänskjuta lagar från Alltingi till nationen för omröstning. Två gånger fällde Islänningarna det s.k. Icesave som då med EU:s hjälp togs till EFTA domstolen där många hoppades på att de fria Islänningarna slutligen skulle tuktas. T.o.m. hela EU ställde sig bakom åtalet men fick gå hem med svansen mellan bena när domstolen gav Island rätt på alla punkter.

Vilken seger! Vilken yra! Därmed bevisades att sossarna och vänstern hela tiden talat för ogiltiga, olagliga krav. De värnade mer om sina vänner inom bank och finans än den vanliga Jon og Gunna som fått högre skatter, nedskuren hälsovård till smärtgränsen, förslavat näringsliv som fiske och turism m.m.

Valets kärnfråga var om hushållens förändrade låneförutsättningar som höjde flesta lån med tiotals procent samt bostadslånens konstiga indexering som höjer lånen hela tiden. Vanliga människor har fått nog av finansvalparnas svindel och "hålla varandra om ryggen" där lånenedsättningar gjorts för tusentals miljarder men när det kommer till vanliga människor blir svaret alltid det samma: Det finns inga pengar.

Men nu lär det bli en rättvis ändring på detta har både Sigmundur David Gunnlaugsson och Bjarni Benediktsson lovat.

Samtidigt är valet ett massivt finger i ansiktet på EU och EUs anhängare på Island. STICK! är budskapet. Endast sossar vill att Island skall gå med i EU och de lurade hela nationen när de skickade in en medlemsansökan till Brussel och sa att det inte var en medlemsansökan utan istället en förfrågan att få diskutera med EU vad ett medlemskap innebär!!!!! Detta har förgiftat hela debatten och man får faktiskt skylla sig själv när man försöker med så simpla trick mot ett folk, som faktiskt kan läsa, höra och tänka själva.

Jag önskar herrarna på bilden all lycka i världen att lyckas med sina planer och ett stort GRATTIS till Island att bli kvitt vargen i fårakläder.

GRATTIS ISLAND!