måndag 12 april 2010

I dag offentliggörs Altingis rapport om bankkraschen

Om några timmar kommer Altingi att publicera sin rapport om bankkraschen på Island. Rapporten förväntas innehålla många avslöjande och obekväma detaljer på det som många kallar för "bankrån inifrån."

Isländska myndigheter har skapat enorm förväntan på rapporten och bl.a. varnade landets justiteminister Ragna Arnadottir i TV i går kväll för upplopp på grund av innehållet i rapporten.

Hon sa att hon trodde att poliskåren skulle klara av sin uppgift att upprätthålla ordningen. Polisen hade tidigare uttryckt bekymmer inför eventuella oroligheter i samband med publiceringen. Men samtidigt sa Ragna Arnadottir att hon ville att rapporten - som är ganska omfattande på över 2000 sidor - diskuterades sakligt utan överdrifter.

Jag kommer att skriva om rapporten här så fort jag fått del av informationen. Altingi publicerar rapporten kl 12 svensk tid och rapporten kommer att läggas ut på nätet snart därefter http://rna.althingi.is (isländska) samt http://sic.althingi.is/ (sammanställning på engelska).

Kl 12.30 håller Altingis kommitté en presskonferens som går direkt i isländsk tv, radio och streamas på internet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar