Så skriver Tobias Fuchs i en artikel i lagskriften Europäischer Wirtschafts- und Steurrecht.
Tobias Fuchs slutsatser är att finanskrisen har avslöjat mycket allvarliga brister i den europeiska insättningsgarantin och det har i sin tur skadat insättarnas förtroende för löftet om maximum insättningsgaranti.
Tobias Fuchs arbetar vid Europeiska Universitetet i Tyskland. I månadens nummer av lagskriften Europäischer Wirtschafts- und Steurrecht analyserar Tobias Fuchs Icesave-tvisten och går genom EU:s regelverk angående gränsöverskridande finansiell verksamhet, speciellt med hänsyn till EU:s direktiv 19/94/EC.
Tobias Fuchs säger att EU:s regelverk inte innehåller bindande klausuler angående statligt ansvar att tillföra banksystemets garantifonder medel för att täcka garantier upp till det lagstadgade maximibeloppet. EU:s direktiv 19/94/EC förpliktar inte den isländska staten att tillföra medel till den havererade garantifonden.
Fuchs beskriver idéer och försök att fixa felet i regelverket men menar att EU har försökt hemlighålla att insättningsgarantin var bristfällig. Ändringarna är tänkta att få bort felaktigheter som både UK och Holland påstår att inte finns när de argumenterar för att Island brutit mot regelverket för insättningsgarantin.
Som jag tidigare skrivit då kommer här ännu en experts syn på kärnan i Icesave-tvisten. Det är en skam för UK och Holland att försöka lura Island att betala för EU:s felaktigheter i det finansiella systemet. EU:s ledare har totalt undvikit sakdiskussionen i Icesave och sticker huvudet i sanden och låter den stora och starkare spöa upp den lilla staten. Vem var det som sa att EU betydde solidaritet? Tvij!
Sverige borde försvara Islänningarna istället för att spela med och låtsas som det regnar. Det är ett grovt fel att försöka vilseleda allmänheten om hur insättarnas situation är i verkligheten.
När Tobias Fuchs analys och slutsatser ställs i relation till hur Socialdemokratin på Island försöker desperat ålägga det isländska folket skulden för EU:s bristfälliga regelverk och UK och Hollands olagliga krav, står det numera solklart att de isländska socialdemokraterna lovat UK och Holland att överföra garantifondens skulder på de isländska skattebetalarna i byte mot ett JA från UK och Holland när omröstningen sker för Island som medlem hos EU. UK och Holland har hotat Island med ett veto ifall Island inte betalar deras krav för Icesave. UK och Holland har skickligt använt den isländska socialdemokratins överdrivna och barnsliga entusiasm för att kunna vara med Europas övriga socialdemokratiska elit på folkets bekostnad. Därav alla domedags slutsatser om att Island drar åt Heklefjäll ifall Island inte går med eller väntar med att gå i EU.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar