fredag 26 november 2010

Indefence skickar 40 frågor till den isländska regeringen


Bilden ovan är tagen den andra januari i år när Indefence överlämnade protestlistor till Islands president undertecknade av 56,069 Islänningar eller 23,9% av Islands röstberättigade.

Ännu en gång tvingas Indefence röra på sig när regeringen håller på i det "dolda" att förbereda ännu ett förslag som ska tvinga de isländska skattebetalarna att betala Icesave räkningen från UK och Holland.

I ett öppet brev med 40 frågor om vad det "nya förslaget" innehåller kritiserar Indefence regeringen för att mörka innehållet för de människor som regeringen planerar att skall betala räkningen.

"I hela Icesave-fallet har regeringen upprepade gånger hemlighållit viktiga delar i avtalet och ofta gått ut med vilseledande information. Det är inte bra att myndigheterna nu börjar informera utvalda instanser om ett tänkbart avtal. Ett sådant tillvägagångssätt är oacceptabelt."

"Om det går att informera näringslivets intresseorganisation går det även att informera allmänheten."

Indefence kräver att regeringen omgående informerar Altingi och nationen om innehållet i det hemliga avtalsförslaget. Vidare påtalar organisationen att omröstningen den 6 mars i år där 98,1% röstade mot regeringens lagförslag om Icesave handlade om något mer än bara räntan. Indefence önskar svar på sina 40 frågor.

Indefence delar upp detaljerade frågor inom följande områden:

1 Summan på åtagandet och betalningsvillkor.
2 Risker
3 Nytt avtal (istället för det som folket sa nej till)
4 Hur Icesave påverkar utländska investeringar
5 Domsförhandlingar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar