onsdag 24 november 2010

Helt fel att lägga fram en proposition om att i efterhand ändra lagen om Landsdomstol

Självständighetspartiets ordförande, Bjarni Benediktsson, riktade skarp kritik till Islands nya justiteminister, Ögmundur Jonasson som har lagt fram en proposition om att lagen om Landsdomstolen skall ändras i efterhand.

Bjarni Benediktsson påpekade att en parlamentskommitté hade kommit fram till den slutsatsen att det inte fanns en anledning att ändra den gamla lagen. Därför går ett ändringsförslag nu tvärt mot Altingis vilja.

Justitieministern påpekade att om inte Altingi gillar förslaget kommer proppen helt enkelt att röstas ned men blev då påmind om att Altingi nyss kommit fram till något annat.

Justitieministerns förslag är en rutten hämndaktion mot en politisk motståndare som egentligen borde få en medalj för att ha räddat nationen från total finansiell kollaps när bankerna gick omkull istället för att bli hängd ut som "Allt är ditt fel."

Vänsterregeringen bryr sig inte om följden i ansvarsfrågan för Island ifall den förra ministern fälls för tjänstefel. Då uppstår nämligen i lagens bokstav en skada som staten måste ersätta för.

Detta kanske är den slutgiltiga metoden för att överlåta den olagliga Icesave-räkningen från UK och Holland på Island?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar