söndag 20 november 2011

David Oddsson fick taket att lyfta

David Oddsson tidigare partiordförande och en av Islands
driftigaste statsministrar genom tiderna höll tal och var på strålande humör
Självständighetspartiets tidigare ordförande och en av Islands framgångrikaste statsministrar genom tiden höll ett tal som lockade fram många skratt hos publiken. Han är i dag Morgunbladets (Islands största dagstidning) redaktör efter att ha attackerats i sin position som Riksbankschef från den vänstergröna regeringen som ändrade lagen om Riksbanken för att kunna hämnas på sin tidigare framgångsrika politiska motståndare.

David Oddsson sa att det var speciellt tre saker som orsakat att krisen inte blev ännu hårdare för Island. Islänningarna hade betalat av sina offentliga skulder i stor skala efter 1995. Islänningarna hade kommit fram till att de inte skulle betala för lurendrejares skulder samt att Islänningarna har sin egen valuta.

Han la till att möjligheterna att snabbt resa sig efter bankkraschen gått förlorade med nuvarande regering som flöt på köksredskapstrummande in i regeringskansliet. Därför pågår det konfiskering av folks egendom idag och ord som nordisk välfärd har i folkmun blivit till ett skällsord.

David sa att Islänningarna var berättigade till en återhämtning och då behövde bördorna lättas i stället för göras tyngre såsom vänsterregeringen gör.

Sedan berättade David vitsar som fick hela salen att lyfta:

"VänsterGröna hade nyss en partistämma och på deras underhållningsmeny fanns två saker. Först tävlade man i korvstoppning där folk tävlade om att svälja och vinnare blev Arni Sigurdsson. Sedan fick Steingrimur J. Sigfusson (Islands nuvarande finansminister) tala sanning samfällt under två minuter och den som svimmade sist vann tävlingen. Det blev Björn Valur Gislason."

Skratten fick taket att lyfta på huset och David fick stående ovationer för sitt tal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar