tisdag 29 mars 2011

Hunger och fattigdom tvingar pensionär leva på havregrynsgröt hela månaden

Inte säkert alla har råd med sylt till gröten på Island.

De blir fler och fler. De fattiga på Island. Värst verkar läget vara i Reykjavik och i trakterna runt flygbasen i Keflavik. Där är arbetslösheten högst på Island. Köerna för matkassor växer för varje dag. Vid senaste utdelning i Keflavik frågade en man som kom där för första gången om han fick ta med en matkasse till en bekant som levt på havregrynsgröt hela månaden. Det var inga problem.

När vännen kom med matkassen som innehöll en veckas ranson trodde pensionären knappt sina ögon och sa: "Det här kommer att räcka åt mig en hel månad."

Den socialdemokratiska regeringen - som vill kalla sig för "välfärdsregering enligt nordisk modell" fortsätter plåga sina landsmän. Det enda denna ofattbart urusla regering tar sig för händer är att skydda kapitalet på de fattigas bekostnad. Således har regeringen lånat stora belopp hos IMF för att stoppa in i bankkraschens svarta hål under samma tid som den höjer alla skatter och drar ned all service som tänkas kan till allmänheten. Exempelvis måste numera en havande kvinna på norra Island åka i 4-5 timmar till Reykjavik för att föda barn. Vänta tills nästa vinter när restiden kan upp mot tredubblas.

Denna regering hjälper banker och finansbolag att vräka människor från hus och hem och lämnar dem kvar utan jobb och framtidstro.

Nu ska de för andra gången - rakt mot vad nationen sa ifjol, försöka på uppdrag av UK, Holland och EU tvinga ca  40-50 tus € extra skatt på varje isländsk familj genom Icesave.

Maken till ostyre har jag aldrig i hela mitt liv sett tidigare på Island. Statsminister Johanna Sigurdardottir verkar göra om alla S misstag i Sverige under de senaste årtiondena komprimerat på några månader på Island.

Åh! Stackars Islänningar, vad har de gjort för att tjäna dessa plågor?

Jag hoppas denna förskräckliga regering spricker vilken sekund som helst och själv får smaka på eländet den har framkallat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar