torsdag 14 oktober 2010

Regeringen påstår att de jobbar för folket men när folket talar är det alltid fel

Regeringen köper tid med massa luftsnack med arbetsmarknadens partner, hemmens intresseorganisation och oppositionen angående "skuldsaneringsåtgärder" till barnfamiljer som några har så dyra huslån att upp mot 90 % av köpkraften går till ränta och amorteringar.

Detta är bara på låtsas som Självständighetslpartiet, Centern och Rörelsen har påtalat. Självständighetspartiet har vägrat komma till några sammanträden eftersom tanken aldrig varit samarbete över partigränserna såsom regeringen ger sken av nu när folk tröttnat och kastar ägg, filmjölk och grönsaker på ministrarna. I stället har regeringen konsekvent nonchalerat varje förslag från dessa partier, hemmens intresseorganisation och andra med idéer för folket under nästan två år.

Den "nordiska välfärdsregeringen" har konsekvent jobbat för att rädda skinnet på finansiärer - speciellt inom Baugurs intressesfär - för att dessa ska komma undan med det som kvar finns av stålar. Bankerna driver i stort sett största delen av näringslivet på Island. Konkursade bolag drivs med bankpengar. Med illojal konkurrens som vapen mot hederliga entreprenörer straffas dom och försätts i konkurs. Det friska som finns kvar äts upp och inga arbetsskapande investeringar görs.

Det är nästan som man upplever gamarnas slagsmål som vill stycka Island och bråkar om att kunna ta största biten av det som finns kvar.

Sigurdardottirs regering har deklarerat sig vara folkets regering men varje gång folket sagt sitt jfr. med Icesave folkomröstningen har regeringen gått emot. Nu när folk kräver regeringens avgång sitter den kvar. Det politiska läget på Island är explosivt tack vare ministrar som är fortfarande fasta i de konkursade finansfurstarnas kedjor. Korruptionen kommer snart att bli dyrare för Islänningarna än Icesave och den finansiella kraschen tillsammans.

Självständighetspartiet säger att regeringen har nått vägs ände och det enda att göra är att utlysa ett nyval. Samma säger Centern. Rörelsen har gått ett steg längre. I ett brev till presidenten tillfrågas presidenten att gripa in och upprätta en nödvärnsregering med extern personal som opererar tills nyval hålles. Alternativt utlysa nyval relativt snabbt.

Situationen är den att själva regeringen har blivit folkets främsta hinder för utveckling, arbete och möjligheten till ett egna liv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar