torsdag 18 november 2010

Islands finansminister: Ingen lösning på Icesave i sikte

Altingi diskuterade Icesave i går och i dag och många ledamöter ställer frågan om regeringen har gjort ett nytt avtal bakom ryggen på utrikesnämnden och parlamentet.

Islands finansminister, Steingrimur Sigfusson säger att inget nytt avtal föreligger. "Man har börjat närma sig varandra försiktigt på nytt men ingen överenskommelse föreligger."

Oppositionens representanter påminner om att finansministern sa liknande i juni 2009 bara några dagar innan ett nytt "avtal" presenterades.  Centerns talesman Gunnar Bragi Sveinsson sa att han fruktade att regeringen redan presenterat sina idéer för utomstående organisationer på Island utan att ha sagt sanningen på själva Altingi vilket är mycket ovanligt. "Vi kommer att använda första möjliga tillfälle för att fråga finansministern om hur läget är. Det som hände i juni 2009 får inte upprepas."

Trots att det isländska folket har sagt sitt i en folkomröstning och omyndigförklarat regeringen i Icesave-frågan försöker regeringen att hitta vägar för att gå bakom ryggen på folket.

Äsch!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar