tisdag 2 november 2010

Förtroendet för regeringen har rasat 10 % på en månad

Enligt senaste Gallup undersökningen har endast 30 % av Islänningarna ett förtroende för landets regering. Förra månaden uppmättes fortroendet till 40 % och har således rasat hela 10 % på en enda månad. Raset sammanfaller med regeringens svikna löften till bostadsägare och låntagare på Island och Islands urusla budget där nedskärningarna slår med full styrka mot sjukhus, daghem och skolor. Gräsrotsorganisationer som Hemmens intresseorganisation har försökt få regeringen att förstå det alarmerande läget för en stor del av befolkningen men regeringen lyssnar inte och gör allt tvärt emot det folket vill.

Enligt Gallup skulle 36 % rösta på Självständighetspartiet, 12 % på Centern och 8 % på Rörelsen om det vore val i dag.

Finansminister Steingrimur Sigfusson hänvisar till att media måste visa ansvarstagande i kristider med tanke på den svåra situation som myndigheterna befinner sig i. Han vädjade till Morgunbladets reporter att inte tala ned regeringen "genom golvet" som han uttryckte sig.

Min åsikt är att även om media skulle stryka ministrarna medhårs så kommer inte folket att göra det. Vanliga människor kommer längst ned på listan över åtgärder från regeringens sida. Banksvindlarna går fortfarande fria. Regeringen tar inte sitt ansvar utan skövlar hänsynslöst konsekvenserna av den ekonomiska brottsligheten över landets skattebetalare, vanliga människor och företagare.

En bra början på en förändring av denna sjuka situation vore att statsminister Johanna Sigurdardottir och hennes regering "enligt nordisk välfärdsmodell" omedelbart avgår.

Jag har sagt det förr och det tål att upprepas:

AVGÅ JOHANNA!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar