måndag 31 maj 2010

"Bästa" Partiet diskuterar med socialdemokraterna i Reykjavik

Först vill jag börja med en rättelse, valdeltagandet i Reykjavik var 73,4% (inte 63% som jag skrev i ett tidigare inlägg och har rättats).

Det så kallade "Bästa Partiet" som fick in 6 ledamöter i Reykjavik och är därmed det största partiet i Reykjavik är nästan ett fullkomligt politiskt lotteri eftersom partiet inte presenterade något annat partiprogram än att låna badgäster i Reykjaviks bad fria handdukar, sätta isbjörn på listan över djur i djurparken samt öppna ett tivoli vid flygplatsen i Reykjavik.

Nyfikenheten är därför stor vad medlemmarna - musikanter, skådespelare och komiker skall hitta på nu när verkligheten tar vid. Första tecken på politisk färg är att partiet inleder förhandlingar med socialdemokraterna för att bilda en majoritetsledning för Reykjavik, vilket då skulle innebära att Självständighetspartiet ställs i opposition.

Det kan bli väldigt dyrt för Reykjaviks invånare om dessa komiker sätter sprätt på deras skattepengar till projekt som ingen efterfrågar. Då lär inte "Bästa Partiet" bli "bäst" i nästa val.

I det stora taget tolkar jag resultatet av kommunvalet på Island som en naturlig fortsättning på folkomröstningen om Icesave. Folk har tröttnat på politiker som inte lyssnar och försöker tvinga bojor på folket i form av fattigdom många generationer in i framtiden. Främst förrädarna i regeringspartierna socialdemokraterna och vänstern. Jag kallar dom förrädare eftersom de svikit folket och själva omvandlats till en tung börda i alla hänseenden.

Skrattet fastnar i halsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar