fredag 26 februari 2010

Ingen förhandlingsvilja hos UK eller Holland

Trots vidare förhandlingsförsök vägrar UK och Holland att ge med sig i Icesave-tvisten och vidhåller orimliga krav på ränta och pengar. Inga nya förhandlingar har blivit aviserade efter att UK och Holland vägrade ta tillbaks räntekrav på 2,75% som skulle gett statskassorna i UK och Holland en hygglig vinst.

Händer inget oväntat väntar folkomröstningen den 6 mars. Det är ett friskt tecken och nu kan Islänningarna ge Darling Gordon fingret för terroriststämpeln genom ett enhälligt NEJ.

Detta är det bästa som kan hända Island. Nu får Storbritannien och Holland visa vilka metoder de har för att undvika EES-avtalets regelverk om garantifonderna i fortsättningen. Dom kan ju prova något annat än terroriststämpel, hot om ekonomisk utfrysning, blockering av lån från IMF och blockering av medlemskap i EU . Det krävs något annat nu när Islänningarna står som en man bakom sin president och nekar ta på sig skulden för privata bankers misslyckanden. Förhoppningsvis stoppar detta dagens politiska sjukdom att flytta över spekulationsekonomins svarta hål till den sunda ekonomin. Vanliga företag, skattebetalare och arbetare har ingenting med de spekulationer eller girigheten att göra som upprätthålls av ett fåtal ekonomiska brottslingar.

Tyvärr deltar bankerna i jakten på snabba vinster och dammsuger vanliga företagares och anställda konton för att göda bubbelekonomin. Bankerna är medansvariga för den ekonomiska kris som nu lamslår allt större del av världen. Det är dags att stoppa den digitala "värdeökning" som möjliggörs genom bankernas sätt att låna ut och tjäna pengar på pengar som inte finns. Politikerna kommer med gamla lösningar d.v.s. att trycka mer papperspengar. Det betyder inflation.

UK och Holland har försummat ytterligare en chans till lösning. Island ska inte ta på sig någon skuld Island inte är skyldigt att betala enligt lagen.

Så låt oss se vad som händer i valet i UK. Möjligen har Brown redan avgått om en del av anklagelserna för vredesutbrott och personalmisshandel är sanna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar