onsdag 30 maj 2012

Socialisterna fortsätter riva ned näringslivet på Island

Islands regering vill förstatliga landets fisknäring och
konfiskera dess tillgångar inför förhandlingarna med EU.
Socialisterna vill förvandla skaparkraften till en död torsk.
Vad är det med socialisterna? Med en doktrin som går ut på att ha monopol som "folkets ledare" gör de inget annat än att riva ned resultat som skapats genom decenniers hårt arbete hos sjömän och arbetare.

På Island fortsätter regeringen med sitt totala angrepp mot landets fisknäring. Regeringen vill på fem år överta hela fiskkvoten som duktiga sjömän jobbat för och betalat för med hårt arbete och reda pengar. Sen påstår regeringen att den kan på ett bättre sätt än fiskföretagen dela ut kvoterna till företag och individer. Statens monopol istället för fri handel. Politik istället för entreprenörskap.

Trots protester från hela fisknäringen, kommuner på landsbygden, banker och finansbolag slår socialistregeringen på Island dövörat till.

I princip alla på Island säger till regeringen STOP! Förstör inte nationens guldägg! Men inget hjälper.
Experter, kända och mindre kända, har skrivit hundratals sidor om konsekvenserna av genomförandet av lagförslaget och resultatet är inte vackert: Massnedläggning av fiskföretag, hela byar som läggs ned framförallt på landsbygden, massarbetslöshet, konkurser, bankförluster, mindre skatteintäkter, hål i statskassan osv., osv.

Man skulle kunna tro att socialisterna har lim i hjärnan så de kan inte tolka det de ser och hör.

Som om det inte räckte med en internationell skuldkris, bankkraschen 2008, ofullständigt finansiellt regelverk både på Island och inom EU, vulkanutbrott. Nu ska Islänningarna plågas av ett gäng indoktrinerade verklighetsfrämmande akademiker som i bästa Pol Pot stil vill riva sjömanshjärtat ur nationen och förstöra det.

Gud bevare stackars Islänningar från att regeringen lyckas med sina planer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar