fredag 8 juli 2011

Isländsk minister ber norska myndigheter att stoppa anställning av läkare från Island

Gudbjartur Hannesson socialdemokratisk hälsominister
på Island skyndar sig efter läkarna till Norge
Nu har den "fria" rörligheten nått även Island. När socialdemokraternas felaktiga politiska beslut tränger genom hälsovården på Island och sjukvårdspersonalen lämnar Island för ett bättre liv i grannländerna exempelvis Norge, då försöker hälsoministern få norska myndigheter att förbjuda anställningar av Islänningar i Norge (läs mera här).

Sosseregeringen på Island förorsakade ett kaos inom en väl fungerande hälsosektor på Island när de skar ned läkares tjänster och annan hälsoservice till invånarna. Distriktsjukhus på landsbygden lades ned eller slogs ihop med andra och sjukvården försämrades drastiskt för invånarna.

Då varnade många för att folk skulle tvingas lämna Island för att kunna få jobb inom sina sjukhusyrken för att kunna leva. Så har också utvecklingen blivit. Den isländska hälsoministern jagar därför egna spöken när han nu flyger till Norge och försöker få norska myndigheter att förbjuda anställningar av Islänningar i Norge.

Tror ministern att Island är en privat experimentlåda for honom och sossarna för att förstöra människors livsmöjligheter?

I nästa val kommer Islänningarna se till att Gudbjartur inte längre kan jobba som parlamentsledamot.
Kanske han försöker då få jobb i Norge?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar