måndag 25 oktober 2010

Socialdemokraterna och "Bästa partiet" vill avskaffa kristendomen

Enligt ett förslag från Reykjavik stads råd för mänskliga rättigheter ska kyrkans representanter förbjudas besöka skolor, kyrkbesök blir förbjudna samt psalmsånger och konstnärliga verk med religiösa motiv.

I sitt tal i Hallgrimskyrka nyligen sa Islands biskop, Karl Sigurbjörnsson, att "religionsfrihet definieras som uteslutning av religionen från det offentliga rummet. Det kommer endast att leda till större fördomar, mer okunskap och andlig fattigdom."

Föreningen Gideon har levererat Nya Testamentet som gåva till skolbarn i 60 år ska nu förbjudas göra detta.

Biskopen sa:

"Rådet vill med referens till mänskliga rättigheter förbjuda Gideon föreningen att ge Nya Testamentet till skolbarn. På skolans vägar skall barn hindras lära känna den skrift som är nyckeln till förståelse på konst och världens litteratur, kristen tro och Islänningarnas traditioner. Detta är ändå grundskolans uppgift enligt lagen. Nu är det viktigt att hålla denna bok borta från skolbarnen och sätta ett likhetstecken med reklambroschyrer."

Biskop Karl Sigurbjörnsson talade vidare om förslaget som förbjuder offentliga tjänstemän att kontakta kyrkans medarbetare angående själslig hjälp och stöd vid kriser och olyckor. Han menar att man förbiser den utbildning kyrkans medarbetare har och de erfarenheter och kunskaper kyrkan besitter genom sin själavård och kontakter med medborgarna.

"Förslaget förhindrar kyrkans medarbetare från att utöva deras arbete som de flesta Islänningar vill få. Det har varit skönt att se så många föräldrar och skolrepresentanter protestera mot dessa idéer. Tack Gud för alla de människor som står på sin vakt. Här har rötterna till religionen, kulturen och traditionen attackerats. Det är det sista vi behöver i svåra tider."

Det nya partiet "Bästa partiet" styr Reykjavik tillsammans med Socialdemokraterna som led en stor valförlust i senaste val. Många menar att "Bästa partiet" helt och hållet styrs av Socialdemokraterna. "Bästa partiet" kom till som ett filmprojekt med komikern Jon Gnarr, – idag Reykjaviks borgmästare. Partiet hade endast två saker på agendan före valet: att dela ut fria handdukar i stadens badhus och ta in isbjörn i stadens djurpark. Och numera att avskaffa kristendomen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar