söndag 18 juli 2010

SLIMY BASTARDS

Ett tips till tidskriften TIME är att addera Johanna Sigurdardottir, Islands statsminister, på listan: SLIMY BASTARDS.

I en nyligen gjord undersökning på Island där kvinnor ombads nämna tre kvinnor som de ville se som ministrar i sin drömregering kom Johannas namn aldrig upp. Men skulle hon hamna på TIMES lista 2010 över SLIMY BASTARDS är hon i gott sällskap med vännen (och socialdemokraternas främsta sponsor på Island) Jon Asgeir Johannesson. Två andra skalbolagsskurkar från Island pryder även denna åtråvärda lista: Björgolfur Gudmundsson förra ägaren och chefen för Landsbanki och Hreidar Mar Sigurdsson förra chefen för Kaupthing bank.

Andra stora internationella personligheter på listan som Bernie Madoff gör säkert att Johanna Sigurdardottir kommer att trivas fint och kunna njuta av den trevliga titeln: SLIMY BASTARD.

Enligt Berlinske Tidende Danmark som skriver om jakten på de försvunna pengarna, skulle enbart 10% av alla anklagelser mot de isländska finanssvindlarna hålla för att kalla deras bravader för den största ekonomiska brottsligheten i Europa sedan andra världskriget.

BT beskriver utförligt hur finansvikingarna tömde bolag efter bolag, banker och finansbolag medräknade och lämnade Islands ekonomi i ruiner. Inte undra, skriver BT att Kroll som har jagat pengar efter världens diktaturer som Saddam Hussein, Baby Doc och Ferdinand och Imelda Marcos, har anlitats av Glitnir bank för att jaga rätt på Jon Asgeirs Johannesson stulna miljarder.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar