tisdag 11 maj 2010

Jon Asgeir Johannesson "oskyldig" som vanligt

Jon Asgeir Johannesson, Hannes Smarason, Jon Sigurdsson och Skarphedin Berg Steinarssons ägor på Island har blivit frysta på grund av skattesvindel hos FL Group (senare Stodir).

Hos Jon Asgeir är detta bara småsummor (en villa, en stuga, tre jeepar och två bilar plus fickpengar på ett konto). Sammanlagt 151,6 miljoner isländska kronor som är mindre än 10 miljoner svenska kronor. De riktiga pengarna har Jon gömt utomlands. Han hade inga problem häromdan att skaka fram en halv miljard isländska kronor för att säkra andel i ett av Islands största mediaföretag.

Skattemyndigheten som tog beslutet har kvar att bestämma om ärendet skickas till polisens avdelning för ekonomisk brottslighet. Om herrarna inte betalar kan de riskera upp mot ett års fängelse var.

Som vanligt uttalar sig Jon Asgeir arrogant och säger att han är "oskyldig" och hans media för ut hans budskap.
Även om detta är bara småsummor jämfört med vad medborgarna på Island och i andra länder fått och har kvar att betala på grund av herrarnas bankrån och kraschade företag, då blir Skattemyndighetens agerande en viktig symbolisk handling i kampen mot de skyldiga.

Jag hoppas att snaran dras åt Islands största bov genom tiderna Jon Asgeir Johannesson och att Brittiska myndigheter så småningom överlämnar honom till Island där han får sitta i fängelse.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar