fredag 10 februari 2012

Över hälften vill avbryta Alltingi och utlysa extra val

Majoriteten av islänningarna har tröttnat på den
socialdemokratiska regeringen
I en ny opinionsundersökning hos TV2 och Nyhetstidningen på Island framgår att 56 % av de frågade vill att Alltingi bryter parlamentssessionen och utlyser extra val. 44 % vill att regeringen får sitta kvar tills nästa år när mandatperioden är slut.

Hela 20 % av väljarna till den sittande socialdemokratiska vänster-gröna regeringen vill få den bort redan i dag. Samma vill väljare till oppositionen, över 80 % av medlemmar som röstar på Självständighetspartiet vill få nyval, 75 % av väljare till "rörelsen" och ca 75 % av Centerns väljare vill få regering bort och hålla extra val.

Hela 60 % i åldern 18-49 år vill ha val nu.

Ingen behöver bli förvånad över detta resultat. Den isländska socialdemokratin har inte haft någonting annat att komma med än att höja skatter, skära ned välfärden och skuldsätta landet med lånade pengar utomlands för att kasta pengarna i korrumperade finansfonder och bolag. Isländska hushåll har dränerats på ägor de senaste tre åren och arbetslöshet och fattigdom breder ut sig.

Det enda som intresserar S på Island är att ta in landet i EU och införa euro. Över 65 % av islänningarna är emot. Regeringsodugliga regeringen på Island gjorde alla en tjänst om den avgår omedelbart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar