söndag 1 juli 2012

GRATTIS ISLAND!

Hr. Olafur Ragnar Grimsson återvaldes till Islands president i går. Bilden är
från tidigare insättning som president tillsammans med presidentfrun Dorrit Moussaieff.
Attacken mot Bessastadir stoppades. Socialdemokraterna misslyckades med sin strategi att ta makten från folket på Bessastadir. Detta är en mycket viktig seger för det isländska folket.

Majoriteten av islänningarna vill inte att landet skall gå med i EU eller ta upp euron såsom läget nu ser ut i Europa. Dessutom skrämmer EUs handlingar i Icesave frågan och nu senast i makrillfrågan. De maktgiriga inom S och vänster gröna behövde Thora Arnadottir på Bessastader för att säkra envälde över Islands alla institutioner. För att fortsätta med landets förfall. Trampa med smutsiga skor över de gamla och fina demokratiska traditionerna. 

Men islänningarna kommer ihåg Icesave. De känner av alla nya och tyngre skatter. De ser att det s.k. 101-gänget (101 är postnumret till centrala Reykjavik) är samma människor och lika goda kålsupare som var inblandade i bankkraschen 2008. Det enda dessa människor tänker på är att gynna den personliga karriären medan tusentals står i matköer varje vecka i Reykjavik.

Regeringspartierna har endast 23 % tillsammans i opinionsmätningarna. Dags att införa i konstitutionen att regeringen skall avgå och parlamentsval utlysas om nationen fäller den sittande regeringens lagar som presidenten hänvisar till nationen för omröstning. Detta hände i Icesave.

GRATTIS ISLAND!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar