söndag 27 november 2011

Huang Nubo en storsvindlare

Jon Thorisson, arkitekt
I tv-programmet Silfur Egils tidigare i dag på Island sa Jon Thorisson att han undersökt kinesen Huang Nubos s.k. "investeringar" bl.a. i USA och han ingenstans hittat att någon verksamhet ägt rum. Jon nämnde bl.a. ett bokförlag som aldrig publicerat en enda bok trots det funnits sedan 2006, fönsterdekorfirma som aldrig gjort någonting, boxlådeföretag utan verksamhet, den enda verksamheten som Jon hittade var 1000 dollars stöd till en republikan i Californien som USAs myndigheter jagar i dag för penningtvätt.

Ingen isländsk myndighet har gjort någon kontroll på vem Huang Nubo är eller varifrån hans pengar kommer. Han arbetade i framstående position inom Kommunistpartiet i Kina till 2005 och allt som han har gjort sen dess är planerat och godkänt av partiet. Massor av företag i många länder utan verksamhet enligt den registrerade verksamhetsidén.

Anledningen till diskussionen är den tvist som uppstått inom den isländska regeringen när stor del av socialdemokraterna har tagit strid mot Inrikiesministern för att inte bevilja Huang Nubo undantag från isländsk lag så han kan köpa 0,3 % av Islands yta med alla rättigheter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar