tisdag 12 april 2011

ÄNTLIGEN! Missförtroendeomröstning på Alltingi.

Bjarni Benediktsson ordf.
Självständighetspartiet

I dag kom ett förslag om missförtroendeomröstning på Alltingi angående Islands regering. Förslaget kommer från Självständighetspartiet och föredrogs av ordföranden Bjarni Benediktsson som sa:

"Regeringen har vare sig folkets stöd eller folkets förtroende i landet. Den prioriterar inte i Islänningarnas tjänst.  Den brister i framtidsperspektiv och den brister i förståelsen att människor är nationens värdefulla resurs. Det är en resurs som vi ska ta vara på. Det är av ett nationellt intresse att vi får till stånd ett val så tidigt som möjligt. Det kommer att återställa förtroendet mellan parlamentet och nationen när vi löser det problem som finns på dagordningen och sist men inte minst kommer det att återställa förtroendet för denna viktiga och inflytelserikaste institution som Island äger. Därför måste vi nu utlysa val. Jag lägger fram en proposition om missförtroendeomröstning angående regeringen i dag."

Förslaget är lagt.

Jag hoppas parlamentsledamöterna fattar modet och röstar mot regeringen så den avgår och därmed befriar befolkningen från fortsatt vanstyre.

Bjarni Benediktsson har helt rätt angående återupprättande av folkets förtroende för Alltingi som Islands viktigaste representativa församling. Isländska folket får endast genom ett nyval möjligheten att välja in sina representanter och återställa balansen mellan sig och representanterna på Alltingi. Detta är ett mycket viktigt steg i den helande demokratiska processen som Islänningarna initierat efter bankkraschen.

TACK Självständighetspartiet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar