söndag 17 oktober 2010

Hemmens intresseorganisation känner sig lurade av Islands regering


Enligt en redovisning på Hemmens intresseorganisations hemsida känner deras styrelse sig grundlurade av "ett inkompetent regeringssystem". I två veckor förde organisationens representanter samtal med regering, arbetsmarknadens partner och andra i syfte att hitta vägar för att avskriva delvis de enorma skulder som bostadsägarna på Island brottas med.

"Ett litet hopp föddes när våra representanter upplevde politiker som skällde ut finansmaktens ledning på ett möte i onsdags. De var utom tvekan arga. Politikerna var arga eftersom de kände hettan från folket. Hetta på grund av finansbolagens misstag och tjurighet. Statsminister Johanna Sigurdardottir kan man inte klandra för att hålla inne med informationen att regeringen har kapitulerat."

"Det är tydligt vilka som tar ställning mot bostadsägare och vilka som tar ställning för. Gäldenärernas Ombudsman är lite mera än målvakt åt finansbolagen, – tillsatt för att klä av folket sista tygbitarna innan folket helnaket underkastas 3-5 års slaveri åt finansbolagen. Ombudsmannen är som bäst en mus bland människor. Oanvändbar för gäldenärerna, fel person på fel plats."

Organisationen kritiserar även fackföreningarnas representanter som inte ville gå med på en sänkning av skulderna till bostadsägarna. Organisationen påminner om att en betalningsstrejk fortfarande pågår och uppmuntrar folk att utöva press på bankerna. Alternativet är att lämna Island eller vara slav under finansbolagen de närmaste 3–5 åren och betala för högre skulder än organisationens medlemmar tog från början.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar