onsdag 15 september 2010

Politikerna skall offras för att "lugna" folket medan skurkarna går fria

Islands statsminister sa i en tidningsintervju i veckan att meningen med att dra de tidigare statsråden inför "landsdomstol" är att "lugna folket."

Om samma metod skulle användas mot Johanna Sigurdadottir skulle hon själv bli åtalad och dömd av Landsdomstolen. Hon satt själv med i den förra regeringen som minister och sedan hon blev statsminister har hon vid upprepade tillfällen försökt välta de privata bankernas konkursbon över på skattebetalarna på Island. Hon försökte stoppa Icesave folkomröstningen och när det inte lyckades uppmanade hon folk att strunta i att rösta i den konstitutionella omröstningen.

Två av högt uppsatta tjänstemän i utrikesdepartementet försökte övertala USA och UK:s ambassadörer att stoppa Icesave omröstningen.

Som om inte det räcker, då skulle Johanna Sigurdardottir och hennes parti Samfylkingin må gott av en grundlig uppgörelse inom partiet efter att tidigare ha tagit mot pengar och stöttat och fortfarande stöttar Islands största finansbov genom tiderna: Jon Asgeir Johannesson.

Folk har tröttnat på skalbolagsdirektörernas olagliga verksamhet och plundring av hela ekonomin på Island. Folk vill att de ekonomiska skurkarna ställs inför en domstol och döms enligt lagen. Folk har tröttnat på politiker som Johanna Sigurdardottir som leder ett etablissemang som opererar i skuggan av den ekonomiska brottsligheten på Island.

Om statsminister Johanna Sigurdardottir menar något med att "städa" efter bankkraschen skulle hon naturligtvis börja att städa framför den egna dörren och partiets. Att fängsla några ministrar i den förra regeringen hjälper inte Johanna eller Samfylkingin att komma undan eget samröre med brottslingarna. Samfylkingin användes politiskt av Jon Asgeir Johannesson för att manövrera med Altingi och kampanja mot Självständighetspartiet och dess ordförande David Oddsson. Som ägare av 80% av media lyckades Jon Asgeir neutralisera sin farligaste fiende Statsminister David Oddsson. David Oddsson är den enda politikern på Island som officiellt berättade om upprepade mutförsök, när Jon Asgeir försökte köpa honom eftersom David stod i vägen för Jons plundringsplaner på Island.

Jag har sagt det tidigare och fortsätter upprepa budskapet: Den bästa förtjänsten Johanna Sigurdardottir kan göra för sitt land, är att lämna in regeringsnycklarna till Presidenten som då kan utlysa nyval.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar