onsdag 20 februari 2013

Reykjaviks borgmästare påstår att lagliga haschzoner skapar nya jobb

Jon Gnarr borgmästare, Reykjavik
I nästa val kommer Jon Gnarrs saga med största sannolikhet att sluta. Många invånare i Reykjvik kan då andas lättare. Denna tidigare skådespelare blev vald till borgmästare på riktigt när han spelade in en film om valet. I filmen (och i verkligheten) bildade han skojpartiet "Bättre framtid" som ställde upp i valet. Ingen blev mer förvånad än Jon själv när partiet fick såpass många röster att partiets plats i kommunfullmäktige var försäkrad.

I Morgunbladet i dag kritiserar Marta Gudjonsdottir från Självständighetspartiet Jon Gnarrs uttalande på kommunmötet i Reykjavik i går, där Jon Gnarr sa bl.a. att haschfria zoner och ställen vore bra för Reykjavik och skulle skapa nya arbeten.

Marta är starkt kritisk till borgmästarens uttalande och menar att "när borgmästaren uttalar sig på det sättet då väger det tyngre än om någon annan säger det. Vi tar det seriöst när borgmästaren uttalar sig på kommunens möten," säger Marta.

Jon Gnarr har tidigare berättat om eget narkotikamissbruk men verkar inte ha bättre omdöme än att isländska ungdomar i Reykjavik skall involveras i romantisering av och missbruk av cannabis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar