fredag 30 september 2011

Johanna Sigurdardottir vill förstöra ännu mer

Statsminister Johanna Sigurdardottir är nöjd med sitt arbete på Island
Islands statsminister fick frågan om hon inte borde avgå i en direkt sändning i TV igår eftersom allt är på minus, konkurserna ökar både hos företag och privatpersoner, utvandringen från Island ökar osv (bilden förmedlar känslan som många har).

Enligt Johanna är bilden den motsatta: För tio tusende gången lovade Johanna 7000 nya jobb nästa vecka samt - nästan - Paradis Island. Problemet är bara att ingen ser den bild hon försöker förmedla. I tre år har hon försökt förmedla sin syn. Hon har kastat in landet i en sällsynt osämja, fått alla samhällsgrupper mot sig t.o.m. självaste polisen som nu gjort uppror och lämnat den speciella enheten för kravaller och upplopp och inte kan som vanligt stå hedersvakt när Alltinge inleder en ny session i morgon.

I en som det verkar vara nervös rädsla ändrade Alltingis president Asta Johannesdottir tiden för öppningsceremonin från 14.30 till 10.00 på morgonen. Hon är väl medveten om att ryktet går om en stor demonstration utanför Alltingi i morgon och utan tillräckligt med poliser på plats ser läget faktiskt skrämmande ut jämfört med förra året.

Men hos Johanna och de övriga sosse -och vänster gröna ministrarna skiner solen som vanligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar