onsdag 9 mars 2011

Sju jurister vid Högsta Domstolen skriver: Säg nej till Icesave-lagen!


I Islands motsvarighet till tidningen Metro, Nyhetstidningen, skriver sju jurister vid Högsta Domstolen på Island en kort insändare i dag med uppmaningen till alla Islänningar att rösta mot Icesave-lagen i folkomröstningen den 9 april.

"Varför har Britter och Holländare inte åtalat isländska staten inför en domstol för betalning för Icesave-kraven eftersom de menar att vi skall betala?

Det är viktigt att Islänningarna förstår svaret på denna fråga: Dessa kravnationer vet att sannolikast kommer de att förlora sin sak. De känner till att de inte kan uppnå sina krav mot den isländska nationen förutom att nationen tar på sig betalningsåtaganden i ett avtal.

Goda Islänningar, vi skall inte göra dem till lags. Fäll Icesave-lagen.

Brynjar Nielsson hrl.
Björgvin Thorsteinsson hrl.
Haukur Örn Birgisson hrl.
Jon Jonsson hrl.
Reimar Petursson hrl.
Tomas Jonsson hrl.
Thorsteinn Einarsson hrl."


Det gläder mig och säkert många andra Islänningar att vi har duktiga jurister som förstår vilket spel som utspelas när EU-länderna UK och Holland försöker tvinga varje Islänning, ung som gammal, frisk som sjuk, arbetsför som arbetslös att ge bort ett år av sitt liv för att slita för UK och Hollands regeringars felaktiga beslut.

Jag hoppas att Island som förr vågar stå upp mot finansgangsters och ekobrottslingar och maktfullkomliga politiker som vill välta privata bolags konkurser över på vanliga medborgare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar