onsdag 23 mars 2011

Myndigheternas förhållningssätt och vår heliga rätt

De sju högstadomstolsjuristerna fortsätter:

"Varför har ingen offentlig person kämpat förutsättningslöst för Islands intressen att inte betala för Icesave-kraven? Dessa har deltagit i förhandlingsspelet med Britter och Holländare angående betalningsvillkoren.

Varför kunde ingen av dem helt enkelt säga till dessa nationer: Vi anser oss inte skyldiga att betala och därför kommer vi inte heller att betala förutom när en rättmätig domstol dömer oss?

Nationen skall inte låta sig kuvas på grund av offentliga personers obegripliga ståndpunkter. Fäll Icesave-lagen.

Vår heliga rätt ska tas ifrån oss
De isländska myndigheternas prestation i Icesave-fallet har varit minst sagt undermålig. Faktiskt skulle de från början endast behövt säkerställa Islänningarnas enklaste rätt: Rätten till en opartisk dragning inför en domstol i frågan om vi har ett lagligt ansvar att betala Icesave-kraven.

Detta är en helig rätt som alla är berättigade till i de västliga rättsstaterna samt är hos de flesta skriven in i konstitutionen.

Det var myndigheternas skyldighet att säkra oss denna rätt. De har brustit i sina åtaganden. Tvärt emot så vill de att vi tar på oss en skuld utan att först fått använda vår rätt. Fäll Icesave-lagen.


Brynjar Nielsson hrl.
Björgvin Thorsteinsson hrl.
Haukur Örn Birgisson hrl.
Jon Jonsson hrl.
Reimar Petursson hrl.
Tomas Jonsson hrl.
Thorsteinn Einarsson hrl."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar